Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

Boeing, ktorému uleteli za letu dvere, nemal zle utiahnuté skrutky. Nemal ich tam vôbec

Predbežné závery vyšetrovania nehody lietadla Boeing 737 spoločnosti Alaska Airlines ukazujú, že skrutky, ktoré mali držať dvere, tam vôbec neboli.

07.02.2024 02:42
APTOPIX Oregon Emergency Landing Foto:
Dvere, ktoré odpadli za letu z lietadla Boeing 737 MAX 9, našli vyšetrovatelia v takmer neporušenom stave.
debata

Na bočnom paneli, ktorý na začiatku januára počas letu stratilo lietadlo spoločnosti Alaska Airlines, chýbali štyri skrutky. Uvádza sa to v predbežnej správe, ktorú zverejnil americký Národný úrad pre bezpečnosť v doprave (NTSB).

DN - Boeing 737 MAX Čítajte viac 20 minút hrôzy: Lietadlu v USA vo vzduchu odpadli dvere. FAA uzemnila 171 strojov

NTSB zhromaždil písomné dokumenty a fotografie, ktoré ukazujú, že zamestnanci Boeingu odstránili štyri skrutky zaisťujúce panel pri kontrole v závode Renton v americkom štáte Washington. Ďalšie fotografie vyhotovené po výmene poškodených nitov ukazujú, že najmenej tri skrutky neboli na týchto miestach znovu umiestnené.

Boeing 737 Max 8 SmartWings Čítajte viac České aerolinky SmartWings majú nebezpečné Boeingy, ktorým za letu odpadli dvere

Na Boeingu 737 MAX 9 sa 5. januára tesne po štarte uvoľnil bočný panel na mieste núdzových dverí. Stroj sa však bezpečne dokázal vrátiť na letisko v meste Portland. Niekoľkým pasažierom ošetrili zranenia, ktoré neboli život ohrozujúce.

Boeing je jedným z najväčších výrobcov lietadiel na svete, nedávny incident však spôsobil, že sa spoločnosť ocitla pod drobnohľadom. Americký Federálny úrad pre letectvo (FAA) dočasne odstavil zhruba 170 týchto lietadiel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #nehoda #FAA #boeing 737 MAX #Alaska Airlines #NTSB