Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

Šéf americkej snemovne: Trumpova kampaň má prednosť pred pomocou Ukrajine

Predseda americkej snemovne reprezentantov na žiadosť Donalda Trumpa ďalej blokuje pomoc Ukrajine.

28.02.2024 07:00
Kongres, Mike Johnson Foto: ,
Predseda Snemovne reprezentantov Mike Johnson (R-La.).
debata

Predseda Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Mike Johnson uviedol, že snemovňa pri schvaľovaní ďalšej pomoci pre Ukrajinu nepokročí bez toho, aby zároveň neprijala aj migračnú reformu, ktorú Mike Johnson na žiadosť Donalda Trumpa, ktorý chce využiť imigráciu ako tému predvolebnej kampane pred novembrovými prezidentskými voľbami.

Johnson reportérom povedal, že zákonodarcovia aktívne hľadajú možnosti na prijatie výdavkového balíčka v hodnote miliárd dolárov, ktorý zahŕňa aj ďalšiu pomoc Ukrajine. „Prvou prioritou krajiny sú naše hranice s Mexikom,“ dodal.

Biden Putin Behind Closed Doors Čítajte viac Trump aj Putin sú spokojní. Republikáni odmietli prísnejšie kontroly na hraniciach USA ale aj vojenskú pomoc Ukrajine

Americký prezident Joe Biden sa v utorok stretol so štyrmi poprednými predstaviteľmi demokratov i republikánov v Kongrese. Požiadal ich, aby urýchlene konali s cieľom zabrániť hroziacemu zastaveniu financovania niektorých vládnych inštitúcií. Tiež ich vyzval, aby schválili balíček pomoci pre Ukrajinu a Izrael.

Vojenskú pomoc pre Kyjev blokujú v Snemovni reprezentantov USA konzervatívni republikáni, podporovaní exprezidentom Donaldom Trumpom. Ukrajine medzičasom dochádza vojenský personál aj munícia, predovšetkým pre delostrelectvo. V posledných týždňoch sa musela stiahnuť z niektorých pozícií na fronte.

Navrhovaný balík vojenskej pomoci zahŕňa aj podporu Ukrajine vo výške 60 miliárd dolárov. Zdroje financovania pre štyri vládne úrady sa minú o polnoci v noci na piatok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Ukrajina #vojenská pomoc #Donald Trump #Mike Johnson