Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

Americký minister obrany leží na JIS-ke

Amerického ministra obrany Lloyda Austina preložili na jednotku intenzívnej starostlivosti pre naliehavý problém s močovým mechúrom.

12.02.2024 11:37
Pentagon Austin Foto: ,
Minister obrany USA Lloyd Austin.
debata

Amerického ministra obrany Lloyda Austina preložili na jednotku intenzívnej starostlivosti vojenskej nemocnice pri Washingtone, kde ho predtým hospitalizovali v súvislosti s naliehavým problémom s močovým mechúrom, uviedol v pondelok Pentagón.

Austina preložili po sérii testov a vyšetrení. Na jednotke intenzívnej starostlivosti Vojenskej nemocnice Waltera Reeda neďaleko Washingtonu sa o neho budú ďalej starať a dôkladne pozorovať, uvádza sa vo vyhlásení nemocnice.

Bezpečnostná služba ministerstva obrany odviezla 70-ročného Austina do nemocnice v nedeľu 14.20 h miestneho času (20.20 h SEČ). Svoje právomoci následne odovzdal námestníčke Kathleen Hicksovej, a to krátko pred 17.00 h. O tomto kroku bol podľa Pentagónu informovaný Biely dom, Kongres i predseda Zboru náčelníkov štábov.

Lloyd Austin Čítajte viac Najsilnejšiu armádu sveta riadi minister obrany zo spálne

Zatiaľ jasné, ako dlho bude Austin hospitalizovaný. Vo všeobecnosti sa však nepočíta s tým, že jeho aktuálne zdravotné problémy zmenia prognózy úplného uzdravenia z rakovinového ochorenia.

Austinovi v decembri diagnostikovali skoré štádium rakoviny prostaty. Po menšej operácii vykonanej 22. decembra sa najprv vrátil domov, no 1. januára ho pre komplikácie prijali do Vojenskej nemocnice Waltera Reeda.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Pentagon #Biely dom #hospitalizácia #americký minister obrany #Lloyd Austin