Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

Najsilnejšiu armádu sveta riadi minister obrany zo spálne

Amerického ministra obrany Lloyda Austina dnes prepustili z nemocnice, kde sa zotavoval z komplikácii pri liečbe rakoviny prostaty.

15.01.2024 20:41
Lloyd Austin Foto: ,
Americký minister obrany Lloyd Austin.
debata

„Som vďačný na skvelú starostlivosť, ktorú som dostal tu vo Vojenskom zdravotnom stredisku Waltera Reeda (WRAMC) a chce sa vynikajúcim lekárom a personálu poďakovať za ich profesionálny prístup a mimoriadnu podporu,“ uviedol v pondelok Austin vo vyhlásení.

Minister počas rekonvalescencie bude pracovať a riadiť najsilnejšie ozbrojené sily na svete zo svojho domu. Lekári uviedli, že jeho stav sa zlepšuje a nadobúda silu. Liečba rakoviny sa začala včas a prognóza je podľa nich vynikajúca.

Americký minister obrany LLoyd Austin a prezident USA Joe Biden na snímke z apríla 2022 Čítajte aj Joe Biden si dva týždne nevšimol, že nemá ministra obrany. Minister sa ospravedlnil

Generál americkej armády vo výslužbe má 70 rokov a zákrok absolvoval ešte 22. decembra, nasledujúci deň bol prepustený. Na Nová rok ho opätovne hospitalizovali vo WRAMC vo Washingtone pre komplikácie a silnú bolesť.

O pobyte v nemocnici nebol informovaný Biely dom ani prezident Joe Biden. Biely dom o ministrovi vo vážnom stave bol upozornený až 4. januára, americký Kongres o deň neskôr a prezident Biden až 9. januára.

Biely dom a Pentagón začali preverovať príslušné pravidlá a postupy. Časť republikánov v Kongrese žiadala odstúpenie, minister to však odmietol. Dôveru Austinovi vyjadril aj Joe Biden.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pentagon #Biely dom #americký minister obrany #Lloyd Austin #DoD USA