Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

Takto vyzerá ruská dedina po bombardovaní vlastnými pilotmi

V utorok 2. januára ruské letectvo omylom zbombardovalo vlastnú dedinu Petropavlovka. Kremeľ tvrdí, že v podstate sa nič dramatické nestalo. Môžete sa presvedčiť sami.

04.01.2024 07:00
petropavlovka bombardovanie vlastnými Foto:
Zábery z videa obyvateľov ruskej Petropavlovky, ktorých zbombardovalo vlastné letectvo
debata (35)

Kým v ostatných regiónoch Ruska obyvatelia potichu šomrú, lebo od vlády po novom nedostali novoročné prémie v rubľoch, ako to bolo doteraz, ale v podobe zemiakov, cibule, či kŕmnej kukurice, tak v dedine Petropavlovka (Voronežská gubernia) sa na lakomý štát sťažovať nemôžu. Z Kremľa im poslali novoročné prémiové bomby. Doslova.

Gubernátor: Nič dramatické sa nestalo

„Druhého januára o približne 9.00 h moskovského času (7.00 h SEČ) došlo počas letu Vzdušno-kozmických síl Ruskej federácie k pádu leteckej munície nad obcou Petropavlovka vo Voronežskej oblasti,“ uviedla ruská armáda vo vyhlásení s tým, že incident vyšetruje. Tak, ako je ruským štandardom. Podľa ministerstva zriadili výbor, ktorý určí príčinu incidentu a posúdi škody. Muníciu, ktorú lietadlo zhodilo na obec, nešpecifikovalo.

Petropavlovsk Rusko pamatnik pilotom bombardovanie vlastných Čítajte viac V ruskej dedine postavili pamätník svojim pilotom a tí ich omylom zbombardovali

Ruské letectvo ďalej uviedlo, že „pád munície“ poškodilo šesť domov. Gubernátor Voronežskej oblasti Alexander Gusev hovoril o škodách v „siedmich domácnostiach“. Dodal, že postihnutým obyvateľom obce poskytli náhradné ubytovanie.

Kto do teba pamätníkom, ty do neho bombami

V ruskej obci Petropavlovka vo Voronežskej... Foto: Lukáš Milan
Petropavlovsk Rusko pamatnik pilotom bombardovanie vlastných V ruskej obci Petropavlovka vo Voronežskej gubernii z vyradeného bombardéra SU-25 vytvorili pamätník vďaky. V utorok 2.1.2024 obec omylom zbombardovalo ruské letectvo.

V obci Petropavlovka majú vojenských pilotov vo veľkej úcte. Postavili im dokonca aj pamätník priamo na hlavnej Ulici víťazstva č. 52. v forme vyradeného bombardéra SU-25. Neďaleko obce je letecká základňa Buturlinovka, kde do roku 2009 pôsobil 899. letecký pluk, kktorého hlavnou zbraňou bol práve bmbardér SU-25. Mnoho pilotov a členov pozemného personálu práve pre blízkosť základne pochádza Petropavlovky a jej okolia.

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vojna #chyba #munícia #Kremeľ #bombardovanie #Ukrajina #ruské letectvo #Petropavlovka