Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

Ruská armáda dostala ďalšiu dodávku systému S-400

Spoločnosť Almaz-Antej dodala v predstihu druhú batériu raketového systému S-400 Triumf ruským ozbrojeným silám. Informovala o tom ruská tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na vyhlásenie ruského ministerstva obrany.

21.10.2019 09:37
DN - New S 400 Triumf Missile Battalion Assumes... Foto:
Ruská armáda dostala ďalšiu dodávku systému S-400
debata

„Almaz-Antej dodala druhú batériu protilietadlového systému zem – vzduch S400 v pondelok 21. októbra vo výcvikovom centre Kapustin Jar v Astracháňskej oblasti,“ konštatovalo Ministerstvo obrany Ruskej federácie.

Na základe požiadaviek ministerstva raketový systém musel najprv prejsť vojskovými skúškami s reálnymi vzdušnými cieľmi. Tie prebehli úspešne a preto dodáva bola odsúhlasená, konštatuje agentúra TASS.

„Systém S-400 sme úspešne dodali s predstihom,“ konštatoval predseda predstavenstva Almaz-Antej Jan Novikov.

Spoločnosť aktuálne pracuje aj na obrovskej zákazke pre Turecko, kde v septembri 2017 oznámili dodávku systémov S-400 v hodnote 2,5 miliardy dolárov. Podľa predstaviteľov zbrojárskej firmy budú schopní dodať protivzdušný systém Turecku v decembri 2019.

Ako uvádza agentúra TASS, ruský systém S-400 Triumf (NATO označenie: SA-21 Growler) je aktuálne najmodernejší ruský protivzdušný systém zem – vzduch. Do výzbroje bol zaradený v roku 2007. Primárne je určený na likvidovanie lietadiel a balistických striel, no môže byť použitý aj proti pozemným cieľom. Systém dokáže účinne zasiahnuť terč vo vzdialenosti 400 km a výške 30 kilometrov.

S-400 je pokračovateľom protivzudšného systému S-300, ktorý majú vo výzbroji aj Ozbrojené sily Slovenskej republiky, ktoré získali vrámci deblokácií ruského dlhu ešte pred vstupom Slovenska do NATO.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Almaz-Antej #S400