Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

Po zabití 8 000 členov Hamasu a 9 000 detí hlási Izrael koniec prvej tretiny.

Severná časť Pásma Gazy je údajne od Hamasu čistá. Aspoň tomu verí izraelská armáda, ktorá oznámila, že po zabití 8000 príslušníkov Hamasu sa teraz sústredí na rozloženie Hamasu v strede a na juhu Pásma Gazy. Podľa Palestínskych úradov pre konflikt zomrelo doteraz 22 000 ľudí, z toho až 9 000 detí.

08.01.2024 16:52
Izrael, Gaza Foto:
Izraelskí vojaci v Pásme Gazy systematicky ničia domy a likvidujú príslušníkov hnutia Hamas
debata

Hovorca izraelských síl Daniel Hagari povedal, že sa teraz sústreďujú na rozloženie Hamasu v centrálnej a južnej časti oblasti. Na severe Pásma Gazy podľa neho zabili okolo 8 000 príslušníkov Hamasu. Informuje o tom spravodajský portál CNN, ktorý upozorňuje, že tieto tvrdenia sa nedajú nezávisle overiť.

Jedno percento Palestínčanov bolo zabitých

Podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva pod vedením Hamasu v Pásme Gazy zomrelo od začiatku vojny 7. októbra v dôsledku izraelských vojenských operácií v oblasti viac ako 22 835 ľudí. o predstavuje až jednopercento populácie v tejto autonómnej oblasti.

Zranených, alebo lepšie povedané ošetrených v nemocniciach so zraneniami bolo ďalších 58 416 obzvateľov Gazy. Podľa decembrových dát Úradu OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí z 22 700 zabitých tvorí viac ako 5 300 žien a až 9 000 detí, čo spolu tvorí až 62 percent všetkých obetí aktuálneho konfliktu v pásme Gazy.

zväčšiť Z 22 800 doterajších obetí konfliktu v Pásme... Foto: SITA/AP, Mohammed Dahman
Izrael Palestína obete 9000 detí Z 22 800 doterajších obetí konfliktu v Pásme Gazy tvorí 9 000 zabitých detí. Izraelská armáda za ten istý čas zlikvidovala 8 000 extrémistov z hnutia Hamas.

Hovorca izraelskej armády Hagari uviedol, že izraelská armáda bude pokračovať v likvidácii Hamasu, ale istý čas to potrvá. „Urobíme to inou metódou, dôkladne a na základe lekcií, ktoré sme sa z doterajších bojov naučili," povedal.

DN - Israel Čítajte viac Vojna na blízkom východe pokračuje, Izrael opätuje paľbu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #obete #Izrael #deti #Hamas #Pásmo Gazy #veliteľstvo