Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

VIDEO: Ruské špionážne lietadlá zachytené pri pobreží Aljašky

Ruské námorné prieskumné lietadlá sa skutočne zaujímajú o prebiehajúce americké ponorkové cvičenie blízko Aljašky s názvom ICEX. Špionážne lietadlá boli tento týždeň podľa americkej armády zachytené celkom trikrát americkými a kanadskými lietadlami.

17.03.2020 08:00
DN - ETKBm4aXgAEeSzw Foto:
VIDEO: Ruské špionážne lietadlá zachytené pri pobreží Aljašky
debata

V sobotu Severoamerické velenie letovej obrany uviedlo, že lietadlá **F-22, KC-135 Stratotanker a E-3 Sentry **opakovane pozorovali dva páry ruských námorných prieskumných lietadiel Tu-142 neďaleko Aljašky.

Severoamerické veliteľstvo protivzdušnej obrany (NORAD) uviedlo, že ruské lietadlo letelo 45 námorných míľ od aljašského pobrežia nad Beaufortským morom. Dodáva, že do suverénneho vzdušného priestoru USA alebo Kanady nikdy nevstúpilo.

Ruské prieskumné lietadlá leteli okolo západného a severného pobrežia Aljašky. Armáda uvádza, že v identifikačnej zóne vzdušnej obrany Spojených štátov sa zdržali štyri hodiny. V súčastnosti v danej lokalite prebieha ponorkové cvičenie americkej armády s názvom ICEX.

„Je to už tretí raz v tomto týždni, keď sa narušitelia stretli s našimi lietadlami v identifikačných zónach protivzdušnej obrany,“ uviedol vo svojom vyhlásení veliteľ NORAD Gen. Terrence J. O'Shaughnessy.

„Neustále pozorujeme opakovanú ruskú vojenskú leteckú činnosť v Arktíde a budeme brániť USA a Kanadu pred týmito hrozbami,“ dodal O'Shaughnessy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #video #Aljaška