Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

Prezidentka Peru má problém s vlastnou políciou kvôli drahým hodinkám

Peruánske úrady urobili v sobotu raziu v dome prezidentky Diny Boluarteovej v rámci vyšetrovania podozrení z korupcie.

30.03.2024 14:25
Peru President Foto: ,
Boluarteová nastúpila do funkcie v roku 2022 uprostred ústavnej krízy, keď sa jej predchodca pokúsil rozpustiť Kongres. Polície u nej vykonala domovú prehliadku pre podozrenie z korupcie. Prezradiť ju mali drahé hodinky.
debata (14)

Podľa policajného dokumentu, ktorý získala agentúra AFP, bolo do razie zapojených asi 40 ľudí. Cieľom zásahu bolo zaistenie luxusných hodiniek Rolex, ktoré Boluarteová nedeklarovala, uviedla polícia.

Polícia stráži vstup do domu prezidentky Diny... Foto: SITA/AP, Martin Mejia
Peru Boluarte Polícia stráži vstup do domu prezidentky Diny Boluartovej počas razie nariadenej generálnou prokuratúrou v hlavnom meste Peru v sobotu 30. marca 2024. Cieľom domovej prehliadky bolo zabaviť luxusné hodinky v rámci vyšetrovanie možnej korupcie.

Vyšetrovanie prezidentky sa začalo začiatkom marca po novinovej správe, že nosí luxusné hodinky záhadného pôvodu, ktoré neboli uvedené vo verejných záznamoch. Sobotňajšiu raziu, spoločnú operáciu polície a prokuratúry, odvysielala miestna televízia Latina.

Prezidentka Peru a jej drahé hodinky Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
V októbri 2023 si na návštevu Nemecka zobrala...

V decembri 2022 sa Boluarteová ujala úradu počas vnútropolitickej krízy. Jej predchodca, bývalý prezident Pedro Castillo sa pokúsil rozpustiť Kongres a vládnuť pomocou dekrétov, čo viedlo k jeho rýchlemu zvrhnutiu a zatknutiu.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Peru #prezidentka #Dina Boluarteová