Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

Arnolda Schwarzeneggera zadržali. Pre hodinky

Svetová megahviezda Arnold Schwarzenegger je zadržaný nemeckými colníkmi na mníchovskom letisku. Potvrdil to hlavný colný úrad.

17.01.2024 18:29 , aktualizované: 18.01.2024 00:00
Arnold Schwarzenegger Foto:
Slávneho herca Arnolda Schwarzeneggera zadržali nemeckí colnícci 17. januára 2024 lebo nepriznal k precleniu luxusné hodinky, ktoré mali zostať v EÚ.
debata (9)

Herca a bývalého politika Arnolda Schwarzeneggera dnes zadržali colníci na letisku v nemeckom Mníchove. Po prílete nenahlásil na preclenie luxusné hodinky.

Sedí s nami, je to tak.
hovorca spolkovej colnej správy v Mníchove

Podľa colníkov Schwarzenegger nepriznal drahé luxusné hodinky, ktoré podľa všetkého mali zostať v EÚ. „Ak tovar zostane v EÚ, musíte zaplatiť dane a clo,“ povedal hovorca colníkov. „To platí pre všetkých,“ dodaL.

Hovorca pôvodne nevedel popoludní povedať, ako dlho bude musieť Schwarzenegger s colníkmi čakať. „Chce to trochu času, samozrejme…“ uviedol neurčito hovorca nemeckých colníkov pre nemecký denník Bild, ktorý o zadržaní celosvetovej hviezdy informoval ako prvý.

Predpokladá však, že americký herec rakúskeho pôvodu bude môcť čoskoro pokračovať v ceste, no hodinky ostanú v Mníchove. Proti hercovi bude vznesené obvinenie z colného a daňového deliktu.

Americký herec nakoniec strávil s colníkmi a daňovákmi zhruba dve a pol hodiny. Následne mohol pokračovať v ceste. Podľa agentúry DPA dokonca aj dotyčnými luxusnými hodinkami.

Schwarzenegger v Mníchove musel neplánovane prerušiť svoju cestu do rodného Rakúska, kde sa plánoval zúčastniť charitatívnej akcie a legendárnych zjazdových pretekov na zjazdovke Hahnenkamm v Kitzbüheli.

Arnold Schwarzenegger (76) sa narodil 30. júla 1947 v štajerskej dedine Thal. Do Ameriky odišiel v roku 1968, aby sa presadil v kulturistike. V tomto športe získal viacero vrcholných ocenení, neskôr uspel ako herec akčných filmov a komédií. V roku 1983 získal americké občianstvo a v rokoch 2003–2011 bol guvernérom amerického štátu Kalifornia. V súčasnosti sa angažuje v oblasti ochrany klímy.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Mníchov #letisko #zadržanie #Arnold Schwarzenegger #policajné zadržanie