Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

Premiér: Je to vážne. Naď: Je to absurdné

Politik a odborník na obranu hnutia OĽaNO Jaroslav Naď odmieta akékoľvek obvinenia, že by ohrozil bezpečnosť Slovenska. Celé svoje obvinenie z ohrozovania štátneho tajomstva považuje za absolútne absurdné a tvrdí, že vojenskí tajní hľadali na neho kompromitujúce materiály viac ako rok.

20.11.2019 16:48
DN - Jaroslav Naď
Premiér: Je to vážne. Naď: Je to absurdné
debata

„Predstavte si, že novinár príde na tlačovú konferenciu a opýta sa riaditeľa Slovenskej informačnej služby – prosím vás, koľko má vlastne príslušníkov SIS? Riaditeľ by neodpovedal, lebo je to utajovaná skutočnosť, ale obratom by polícia novinára obvinila z ohrozenia záujmov štátu. Väčšiu absurditu si neviem predstaviť,“ konštatoval Naď.

Ešte pred štvrtkovým výsluchom na polícii nechcel hovoriť viac detailov, ale je presvedčený, že žiadnu utajovanú skutočnosť ani nepožadoval, ani neprezradil. Viac informácií plánuje poskytnúť práve po štvrtkovom výsluchu. Naznačil však, že od ohlásenia vstupu do politiky začali na neho špeciálne štátne zložky zbierať kompromitujúce materiály.

„Neprajem to ani najhoršiemu nepriateľovi, čo som sa dnes dozvedel,“ uzavrel Naď s tým, že celý prípad je politickou pomstou vedenia Vojenského spravodajstva, keďže práve on upozornil na majetkové nezrovnalosti riaditeľa vojenskej tajnej služby Jána Balciara. „Toto ma nezastraší a proti štátnej mafii, ktorá sa bohužiaľ dostala aj do bezpečnostných zložiek, budem bojovať aj naďalej,“ zakončil Naď.

Premiér: Zvoláme bezpečnostnú radu

Premiér Peter Pellegrini po stretnutí s riaditeľom vojenského spravodajstva Balciara vyhlásil, že situácia je oveľa vážnejšia, ako tvrdí Naď. Pellegrini zároveň oznámil, že kvôli Naďovi na piatok zvolá bezpečnostnú radu štátu. „V minulosti to bol Tomanovej pes, potom zabudnuté dlažobné kocky a teraz je to Jaroslav Naď,“ komentoval vyhlásenie premiéra predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič.

Naďa obvinili v utorok večer

Národná kriminálna agentúra obvinila Jaroslava Naďa z hnutia OĽaNO z trestného činu ohrozovania utajovanej skutočnosti. Polícia to oznámila v utorok večer na svojej facebookovej stránke. Podľa vyšetrovateľa mal Naď žiadať utajované skutočnosti na ochranu záujmov Slovenskej republiky a následne ich vyzradiť ďalším osobám. Ďalšie informácie polícia neplánuje zverejniť. Naďovi zároveň zobrali mobilný telefón.

Jaroslav Naď v hnutí pôsobí od novembra 2018 ako odborník na obranu. Naď niekoľko rokov pôsobil na ministerstve obrany v rôznych funkciách, ale aj v Bruseli ako vedúci sekcie obrany na stálom zastúpení Slovenska pri NATO. Od roku 2014 pôsobí v mimovládnom sektore ako bezpečnostný analytik.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #premiér #obvinenie #SIS #Jaroslav Naď