Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov

Slovensko nemá plán proti hackerom, tvrdí šéf štátnej kyberbezpečnosti

Svetové ekonomické fórum identifikovalo vo svojej správe Global Risk Report 2020 najväčšie hrozby na najbližších desať rokov. V top desiatke svetových rizík sa umiestnili kybernetické útoky a podvody a krádeže s údajmi

10.02.2020 06:00
DN - laptop-hacker.jpg
Slovensko nemá plán proti hackerom, tvrdí šéf štátnej kyberbezpečnosti
debata

Odhady prezentované na Svetovom ekonomickom fóre predpokladajú, že škoda spôsobená kybernetickými útokmi bude stáť svetovú ekonomiku každú minútu až niekoľko miliónov dolárov.

Zneužívanie sociálnych médií, hrozby a príležitosti, sociálne inžinierstvo a manipulácia. Slovensko nie je výnimkou a geopolitické napätie zvyšuje ohrozenie kritickej infraštruktúry a deformuje vnímanie reality.Účinná, funkčná a kooperácie schopná infraštruktúra a systémy, to sú hlavné témy súčasnosti, ale najmä budúcnosti Slovenskej republiky v otázkach kybernetickej bezpečnosti.

Slovensku chýba dlhodobá a konzistentná politika a bezpečnostná doktrína
Ján Majtan, šéf štátnej kyberbezpečnosti

„Slovensku chýba dlhodobá a konzistentná politika a bezpečnostná doktrína. Máme výborné ad hoc projekty, ale stále nie sme v stave, aby sme boli v súlade s najvyššími štandardami EÚ,“ povedal generálny riaditeľ Sekcie kybernetickej bezpečnosti Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Ján Majtan.

Podľa neho si ľudia neuvedomujú, koľkým organizáciám a osobám dobrovoľne poskytujú svoje dáta a osobné údaje na dennej báze.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #kyberbezpečnosť