Arogantných vodičov čakajú v Trnave tvrdé postihy

Aby akcie splnili plánovaný cieľ, polícia nebude zverejňovať formy, metódy a prostriedky na dosiahnutie cieľov.

31.01.2011 17:21
doprava, autá, cesta, kolóna Foto:
Policajti bez uniformy zastavujú autá len výnimočne pri mimoriadnych udalostiach.
debata

Arogantných vodičov čakajú tvrdé a nekompromisné postihy. Polícia tak reaguje najmä na tragickú nehodu v Dubovanoch v okrese Piešťany, pri ktorej zomreli dve dvanásťročné dievčatká.

Každý útvar krajského riaditeľstva má naplánované rôzne akcie na potlačenie všetkých foriem protiprávneho konania, kde je zahrnuté aj riešenie dopravnej situácie. Aby akcie splnili plánovaný cieľ, polícia nebude zverejňovať formy, metódy a prostriedky na dosiahnutie cieľov, s výnimkou preventívnych aktivít. Zverejňovať budeme až výsledky ako spätnú väzbu. Policajti sa zamerajú aj na kontrolu alkoholu. „Len v týždni od 10 do 16. januára odhalili policajti v policajnom okrese Trnava až 37 prípadov požitia alkoholu vodičmi, čo je až stopercentný nárast v porovnaní s predchádzajúcim týždňom a určite nehovorí o nečinnosti polície, práve naopak. Poukazuje na nedisciplinovanosť, až arogantnosť našich vodičov,“ uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Polícia pravidelne vyhodnocuje dopravnú nehodovosť a situáciu v cestnej premávke a vždy aktuálne prijíma opatrenia. V rámci bežného výkonu služby je samozrejmé, že polícia svoju hliadkovú činnosť zameriava na rizikové miesta. Ako sa uvádza v stanovisku trnavskej krajskej polície, riaditelia obvodných oddelení sú informovaní o dianí vo svojich obvodoch a podľa toho plánujú policajtom obchôdzkovú službu. Hliadky sa bežne zameriavajú na miesta, kde sa predpokladá napr. konzumácia alkoholu a hrozí riziko, že by si mohol za volant sadnúť vodič po požití alkoholu. Podobne aj dopravná polícia zameriava výkon svojej služby na nehodové či rizikové úseky, ale rovnako tak aj na cesty, kde sa robí len náhodná kontrola.

Obec Dubovany síce nebola hodnotená ako nehodový úsek, no polícia tu tiež zvykla merať rýchlosť a dohliadať na bezpečnosťou premávky.

debata chyba
Články podľa značiek